miércoles, 20 de marzo de 2013

ZURICH MARATÓ BARCELONA. 17/3/2013



Aquest any no tenia previst fer la Marató de Barcelona, però al treure un suspens dos mesos enrera, vaig haver d’anar a recuperació i fer per cinquena vegada consecutiva aquesta marató.
 Arribava més fort que mai, amb dues mitjes en l’ultim mes  en 1h20’…però ja sabeu tots que la marató és la marató, i que el sub-3h es demostra fent-ho…i tots sabeu el que costa. 

M’he presentat a la sortida una mica just de temps i m’he trobat que el caláix ja estaven barrejats els de 3h15 amb els sub-3h, pel que he tardat més de 2 minuts en arribar a la sortida.
 S’ha format un tap considerable, sobretot per que hem pujat per l’Avinguda de Sants, una mica justa per tants corredors; però primer km a 4’13, genial! A partir d’aquí i fins el 7 no he fet més que mantenir el ritme fins que he agafat la barqueta Correcat de 3 hores, que sempre és garantia d’èxit…si els aguantes fins al final. 



Fins la mitja no hi ha història però els meus músculs ja han començat a patir ben aviat, però res preocupant. Al km 26 primera crisi amb sensació de pressió a isquio esquerra. 
Sort que he portat el meu cinturó que, com va dir un dia el Bou, és com la butxaca màgica del Doraemon. Gel petit i Gatorade i “arreando”.
 Emfilem la diagonal de pujada amb bones sensacions que s’han acabat quan ens ha avançat la primera llebre de 3h, que anava a 4’10. M’he enganxat fins que els Correcats han posat el fre i jo amb ells.
 Enfilem la part litoral on han començat els meus problemes musculars de sempre, sobretot amb fatiga als bessons, que una vegada passat l’Arc de triomf  s’han transformat en fiblades als bessons que m’han obligat a baixar el ritme perdent de vista els que havíen estat els meus companys de cursa fins aleshores, cosa que es nota en el parcial 35-40 de 22:09. 

A l’alçada de Colón anava tan malament que he decidit parar a estirar a l’entrada del Paral.lel abans del 40. Ja m’estava lamentant de la meva desgràcia quan he passat pel 40 amb 2h50’50 i aquí he tret les forces que ja no tenia. He pensat: Àlex, et queda una sèrie de 2 km com aquelles que fas al riu, collons!!Deixa’t de tontèries i  buida’t!
. He saludat a la Mar  que estava al 40 i poc i he apretat les dents i el tercer ull amb els bessons amb petites però contínues rampes inquietants però m’he marcat un parcial a 4’16 del 40 a meta avançant 52 walking deads. Encara no entenc com he pogut anar tan ràpid amb aquests bessons. Quan he arribat al 42 he vist que ja ho tenia i he avançat a l’esprint a la segona llebre sub-3h quan faltaven 30 metres per la meta parant el temps en 2h59’57 segons, increiblement feliç per una banda i esperant la confirmació del chip amb els collonets a l’alçada de la glandula tiroides.
 Missatge al móbil i confirmació: JA SÓC SUB-3H. Com sempre al límit…però aquesta vegada el límit m’ha somrigut.



Ara em toca descans, sobretot mental per pensar en nous reptes.

Pd: d’aquesta experiencia dels darrers 3 mesos he après que sense gimnàs no hi ha èxit. L’unic grup muscular que no he treballat és el que m’ha donat la tabarra. No em tornarà a passar.

                                                                                   By Alex "Ultraman"

4 comentarios:

  1. Gran cursa company, Aquesta SIIIIIIIIIII.

    Per fi has aconseguit vence la duresa de la marató, en el pitjos kms. és allà on ho has anant més ràpid "Gran Alex".
    Del 40 a meta son els kms. més durs mentalment i eren també amb la pujadeta del paral·lel.

    Moltes Felicitats, Ens veiem div.

    Bou

    ResponderEliminar
  2. Molt bé Àlex!! Per un segon, impossible fer-ho més emocionant! Trencada la barrera, ara a descansar i mentrestant pensant en nous objectius!

    Felicitats!!

    ResponderEliminar
  3. Molt bé Àlex!!

    Ara ja ets mereixedor del teu renom "Ultraman", no se quans quilòmetres has fet aquesta temporada però per treures el barret.

    Dos mitges amb 1:20 pelats i per fi sub 3h, has fet una gran temporada. A disfrutar molt que això no es fa cada dia!

    Això si, la propera fes el favor de no posar-nos tant nerviosos!!

    Demà ho celebrarem!!

    ResponderEliminar
  4. FELICIDADES AMIGO POR ESE MARATON BAJAR DE 3H NO ES TAREA FACIL... MI FELICITACION LA TODOS LOS PARTICIPANTES DEL CLUB.

    ResponderEliminar