viernes, 4 de enero de 2013

CURSA SAN SILVESTRE DE TARRAGONA. 7 KM. 31/12/2012


L´últim dia de l´any tocava com ja és tradició amb la San Silvestre de Tarragona. Molta gent,  els dorsals exhaurits un parell de setmanes abans i un gran ambientillo runner.

 La gran tasca que realitzen per aquesta cursa els Fondistes Tarragona és fa notar. 

Molta representació del C.A. Francoli; Marcel, Oscar, els dos nous fitxatges Pitu i Xavi, la secció triatlètica David Martinez i Oscar Olivé, i jo.
El nostre crack, Plastic, l´hem enviat amb l´elit a la Cursa dels Nassos de Barcelona.

Quedem per fer un bon escalfament al CAR Francolí, ja que  és una cursa de 7 kilòmetres i està clar que el ritme de sortida serà molt exigent. Jo portava sense còrrer des de feia sis dies per una sobrecàrrega al bessó esquerre. Però sembla que no donaria problemes

Els problemes, però, van ser a la sortida. Un fill de puta amb un vehicle sostret va accedir a l´interior del circuit i va tenir un accident. Causa independent a l´organització, que va fer retardar la sortida. Fred i nervis a les cames. De totes formes vam aprofitar la situació per xerrar i fer broma amb tots els amics de les curses de la zona.

És una cursa festiva per acomiadar l´any, però tots portem el ganivet entre les dents.

Tret de sortida i ràpidament i per evitar embussos ens ajuntem una grupeta d´uns 15 corredors al davant. Oscar, el Bou i jo anem ens posicionem en aquest grup. Ja haviem parlat i sabiem que seria molt important agafar bona posició des de la sortida.

Molta vigilància, i Raul Gómez es qui decideix obrir les hostilitats canviant el ritme i estirant el grup. El canvi de ritme i el pas pel terra empedrat del Serrallo, trenca més el grup.

El grup es redueix molt  i els més forts,  Raúl, Oukhlefen, Perico i Jordi Garcia, amb algun corredor més, treuen uns metres de distància a la recta dels tinglados.


Els segueixo de prop acompanyat de Ferran de Torres. Comença la zona del far, i bufa una mica de vent. El grup dels capos no acaba de marxar, i Ferran i jo ens mirem i decidim accelerar el ritme per contactar amb el grup i protegir-nos així una mica del vent.....i perquè no gaudir de la cursa des d´una posició de privilegi.




Ens tornem a juntar un grup de vuit. El ritme és alt, però es pot aguantar. Comença el joc de mirades i control entre els favorits, de veure qui ataca. Passat el kilómetre 4 Jordi Garcia decideix que allà sobra gent i tensa la corda. Marxa amb Oukhlefen, Raul i Perico. La resta som conscients de que aquella no és la nostra batalla.

Tornem del far. Marcel i Oscar continuen amb la seva gran cursa, i cada vegada van a més. Intel·ligents, han dosificat i tenen força per la part final.

Molts crits d´ànim de veus a qui no faig cara. S´agraeixen i molt. Un plaer el treball conjunt durant tota la cursa amb Ferran, però está molt fort i marxa. Moment de dubtes, ja que tinc a Jordi Trapé i un altre noi enganxats i aprofitant el meu ritme.  Intento que Ferran no marxi molts metres  i,gràcies a això,  ells fan la goma.



Passeig Marítim amunt i avall amb la mateixa tònica, a ritme alt i controlant als perseguidors. Marcel porta un frec a frec amb Jaume Jové i ha superat a Fernando Flores. Tot i les dures setmanes que porta preparant la Marató de Tarragona, està molt i molt ràpid.

La victòria ha sigut  al sprint per Oukhlefen, en una arribada molt emocionant. El primer que no guanyador, va ser posteriorment desqualificat per no estar inscrit i portar el dorsal d´un amic. Una curiositat més, però el reglament és sempre el mateix i sorprenent que un guanyador no ho complexi.  Així doncs, victòria justa per Jordi Garcia., acompanyat al podi per Perico i Raul.


Jo finalitzo 5º amb 23.34, content per la cursa. Marcel, 8º amb 24.13 i Oscar el 10º amb 24.46. Tres corredors del C.A. Francoli al Top-10!!

I com no, la samarreta també va fer volar a Pitu Pons, 102º amb 28.50 i  Xavi Solà, 123º amb 29.11, David Martinez el 139º amb 29.31 i Òscar Olivé el 884º amb 39.42.  Aquests cada dia van a més!!

 Classificació:

http://santsilvestretarragonafondistes2012.files.wordpress.com/2012/11/classificacio-sansi-2012.pdf


                                                                                               By Peio



3 comentarios:

  1. Grande Peio!!!

    Gran cursa de tots el Francolins, guanyador de la cursa per equips. Molt bé companys, cada dia més endavant.

    Por cierto Peio, veo que me tendré que comprar unas medias de estas. La madre que te par....

    ResponderEliminar
  2. Peio, Vaya carrera te sacaste de tus piernas. Correr a 3:20 es muy rapido.

    Ei, Me dejas estas medias para hacer la MCD??? jejeje. Esta mañana Alex se ha traido su cinturon Magico, y ha estado supremo, no ha prado de sacarse cosas, parecia la "butxaca del Doraimon", voy ha pedir a los Reyes Magos que me traigan algun objeto magico para la MCD, jejeje.

    Saludos. Bou

    ResponderEliminar
  3. jejje Presi no creo que sea cuestión de medias....pero si salió un dia bueno.
    Bou, como vea Unai el cinturón ese de Doraemon que lleva Alex va a flipar.....tú no necesitas objeto mágico, con tu petit-suisse te sobra!!. Peio

    ResponderEliminar