martes, 28 de agosto de 2012

XXVII CURSA POPULAR DE SALOMÓ 19/08/12


Aquest diumenge per la tarda vaig iniciar la temporada amb la Cursa Popular de Salomó.   Es disputà per  la tarda, és un circuit de tres voltes d’uns 1.350 mts.  totalment urbà pels carrers principals del poble.
És una cursa que no m’agrada massa, per la seva curta distancia i perqué normalment porto molts pocs dies d’entrentament,  però s’ha fer,  per intentar-nos posar-nos en forma lo més ràpids possible per poder realitza un bons 10 kms al setembre.    Aquest any vaig  he tingut  la companyia, del meu amic i company de club el Plàstic,  que venia de doblar el dissabte amb una cursa de Flix al mig dia i 10 kms. de Maials per la tarda.
Vam quedar a les  18:00h. aprox.  poc ambient era massa d’hora, aquí tothom va just de temps i s’ho pren amb més calma.  Preparem  un bon escalfament i li ensenyo el recorregut.  feia molta calor.  No creiem tenir masses problemes per fer podi però lo principal en aquesta cursa és poder fer un bon temps i buscar un ritme alt de cursa.


" Familia Sarda preparada pel tret de sortida"

   La sortida de la cursa es realitza davant l’ajuntament,  tots junts petits i grans es una mica batibull,  bossinazo i tots a córrer.  Sortida bastant rápida, però als primers 400 mts.;  ja som tots dos cap de cursa, el Plàstic em comenta “ja ho tenim això i controla que anem 3:07” uff!!!!,  que es farà llarg,  passem la primera volta ja amb una diferència important sobre els grup per-seguidor que la realitzem a un ritme molt alt 3:22.

" De bon principi ja vam anar a la feina.."

 A partir de llavors a mantener un fort ritme,  jo a la meitat de la segona volta noto que no puc amb el ritme que portavem i perdo uns metres,  ell segueix igual.  En aquesta part de la cursa comencem a doblar els primers corredors més petits que participen,  és  molt popular i això també  es nota amb els participants i al llarg del recorregut amb els controls manuals de dorsal i amb la gent que del poble que ens anima i intentar refrescar-te tirante molta aigua.   L ‘ultima volta és un recital atlètic del Presi,  una apiconadora, no li puc recuperar ni un metre,  sino al contrari em guanya distància a poc a poc.  Guanya amb un  temps final  molt bo 13:40 (3:20) jo 2º amb 14:11 (3:28) uns 35’ per sota el temps de l’any anterior.  M’hagués agradat lluitar-li la cursa una mica més però està en un bon momento de forma.

" un puntet més i..."

A recuperar l’alè, alguna foto que altre,  dutxa  i una  bona cerveseta  per hidratarnos de la forta calor que continuava fent;  i una llarga espera  per pujar al podi per recollir els trofeus, (Peio, subimos al podio ya ibmos 3-1 jejeje), davant de més de mig poble que esperava jugar al bingo, era uns dels ultims actes de la Festa Major.

1 comentario:

  1. Gran cursa Bou, un plaer haver-te acompanyat!!!
    Tu també estas molt fort home, aquest any farem feina, un fort abraç amic.

    Salut i km's!!

    ResponderEliminar