domingo, 29 de julio de 2012

MARATÓ EKIDEN RELLEUS SANTES CREUS. 7/7/2012

El dia 7 de Juliol teníem la cita obligada amb la Marató Ekiden per relleus de Santes Creus. Aquesta prova va ser la primera competició com a club, inscrits com a mítics LOS DEL RIO. Ja han passat gairebé dos anys i continuem cremant sola, entrenant, cada dia som més gent, i sobretot, gaudint.
Aquest any era la tercera edició, i com a novetat portavem dos equips, estrenant així un equip mixte que va fer un gran paper.

" Els components dels dos esquips Francolins"

L´equip only escrotos estava format per: Marcel, Peio, Oscar, Àlex, Plàstic i Adri. Fins a la sortida no teníem gaire clar els rivals que ens trobariem, encara que en aquesta prova sempre hi ha equips de nivell. L´any 2011 va ser brutal.
El presi va repartir els relleus i va preparar la tàctica. Així que hauríem d´intentar rodar per sota de 4, gens fàcil en aquest circuit on les pujades et van omplint les cames d´àcid làctic.

Marcel va fer el primer relleu de 7´5 kilòmetres. Rivals de molt nivell i sortida molt forta, intentant marcar a Senen Escoda (RW Tarragona). És un dels relleus més complicats, ja que fa molta calor i la lluita per posicionar-se bé és aferrissada. Molta animació al pas per la plaça del monestir, aquest any han vingut fins i tot dos noces per donar més color. Aconsegueix baixar dels 30 minuts, bon temps i m´entrega la pulsera.

Toca fer el segon relleu. Poc entrenament a les cames, vaig demanar fer un relleu curt, on podia donar més rendiment. Sortida forta i poc a poc vaig retallant al RW que anava primer, que tot s´ha de dir era d´un nivell més baix. La baixada la faig "recuperant", s´han d´estalviar forçes per la pujada. Apreto les dents per intentar recuperar terreny. Només son tres voltes al circuit, es poden fer a tope. Quan les cames començen a fer figa ja tinc la ma amiga d´Óscar. Tres voltes en 16:34.


                                                   
                                       Foto aportada per Sergi Hidalgo, algú té més?


El nou fitxatge del club surt com un llampec. Ell debuta en aquest circuit i no ha experimentat encara la seva duresa. Fa la volta més ràpida de tots els corredors de la cursa, 5:07...ufff!! Impresionant!!! I encara li queden 6 voltes!!
Per darrera li va retallant el crack Pedrito, que recupera així per l´equip The Wild Bunch la segona plaça.
A mesura que passen les voltes va pagant l´esforç, però acaba complint l´objectiu,  42:01. I a veure qui millora l´any que vé el 5:07 del primer gir.

Àlex, quart relleu. L´any passat va trobar el ritme en un relleu similar de tres voltes. Aquest any surt més centrat, i ja amb la tercera plaça més o menys assegurada. Els dos primers equips han obert bretxa. Bon temps que l´any que vé segur que millora, 18:14.

Presi on fire!! Li toca ballar amb un estratosfèric Sergi Hidalgo i el gran Garcia Insa, que es disputarán el primer lloc de la general en aquest relleu. Ell com sempre amb seny, i és l´únic que corre com els bons, en negatiu. Primer gir en 5:48 i el 7º en 5:43. Per les seves cames l´àcid làctic són sinònim de benzina. Marca temps d´èlit al circuit, 40:27.

Torn de Adri. L´home que no es posa nerviós mai. Va fer l´escalfament en cotxe, anada i tornada fins Tarragona. Surt controlant el crono i regulant les pulsacions. Els entrenaments per Renau són efectius, 18:28.

Finalitzem tercers, amb un temps de 2:45:41, mitja de 3:56/km. Marca assolida segons la telemetria marcada, però que l´any que vé millorarem.
Dutxa i sopar al casal del poble, envoltats d´amics runners. Gran organització, en molts llocs haurien de prendre nota de com s´organitza una cursa. Pugem al podi com tercers. Un orgull compartir podi amb aquestes bèsties i sobretot, grans amics.


                                                                                                       
                                                                                                     By Peio

1 comentario:

  1. Bona crònica company i millor relleu un dels més ràpids de 4.5kms.

    Falten fotos al podi amb les copes, aquesta temporada us asseguro que no serà l'unica n'hi ha moltes més que ens esperem.

    Salut i kms. Bou

    ResponderEliminar