miércoles, 4 de enero de 2012

CURSA SANT SILVESTRE TARRAGONA. 31/12/2011


L’any 2011 el tanquem amb la tradicional cursa de San Silvestre de Tarragona,  la segona amb nombre de participants de tot Catalunya,  amb més de 1500 corredors i corredores. 

Quedem ben d’hora per realitzar un bon escalfament degut a que és una cursa de solament 9 kms.  Fem un rodatge suau per les nostres instal.lacions del riu durant uns 15-20 minuts.


Entre nosaltres comentem com volem realitzar la cursa i com sempre el Presi és el més ambicios de tots,  sortirà a fondo. Jo tinc l’intenció de sortir bastant ràpid a l’inici i agafar-me a un bon grup i posar-me a ritme amb ells. 
 L’Alex vol ser el més conservador de tots tres,  ens diu que sortirà amb prudència a veure com es troba.  Ens dirigim cap a la zona de sortida on comencem a veure molts participants i a saludar molts corredors coneguts;  
Entre ells dos Francolins més el José Lillo i el David que van amb molta pressa per acabar l’escalfament.  
 Dit i fet,  tots a la sortida.  El Plàstic s’instal·la prudentment a segona fila jo al seu darrera  l’Àlex s’instal·la dintre del gros del grup, ja no el veiem.
 Sortida rapidíssima.  Plàstic davant meu amb el grup capdavanter,  jo em mantinc al segon grup amb el Mestre Bou, el F. Flores i un parell de corredors més.
 Pas del dos primers kilòmetres per sota de 3:30.  Veig el Plàstic tancant el grup capdavanter i va despenjant-se a poc a poc.
 Jo aguanto amb el Pere G. i el F. Flores; ells dos tirant del grupet que formem rodem bastant ràpid, 3:31-3:32 un ritme que em costa manternir.
Abans d’arribar al gir de 180º del faro,  faig un relleu perquè no m’agrada anar massa estona a roda dels meus companys.  Hi ha un petit instant que em sembla que podrem donar caça al Plàstic perquè el tenim a molts poc metres nostres,  però és un miratge. 
 Ell continua al seu ritme intractable.
 Al gir, el Pere i un altre corredor m’agafen uns metres. Ells no han variat el ritme gens.  Ens creuem amb L’Àlex va també va bastant endavant de la cursa, però li vec la cara i no va comòde Jo tampoc a 3:35,  em costa mantenir la ment clara i decideixo aixecar una mica el peu per agafar aire.  Tinc la sensació de no poder aguantar massa estona més aquest ritme, per mi infernal.


M’instal.lo a un ritme més conservador de 3:38-3:42  per poder tenir forces pel tram final. Al gir del Miracle, el Plàstic està situat en una zona amb moltes possiblitat d´agafar els corredors que es van  quedant del grup cavpdavanter que en aquest moments ja és de solament  tres corredors. El Mestre Bou  marxa definitivament, no l’he  pogut aguantar més estona.  Però al que no deixo marxar del tot es al F. Flores.
A l´entrar al Port Tarraco perdo una posició, em passa un corredor venint desde darrera. L’aguanto i aixó m’ajuda a no deixar-me anar en els últims kilòmetres.
Pas pel kilòmetre 8 a 3:35  i mantinc distància esperant l’entrada a la nostra zona dels tinglados. Allà realitzo un canvi de ritme on atrapo i passo  F. Flores entrant molt fort a la recta de meta. Últim kilòmetre a 3:29. 
Al passar l’arc de Meta m’aturo i em dono conta que les catifes del crono estan un metres més enllà. 
Temps final 32:09/32:12  posició 13 o 14, és un bon resultat per tancar un any ple d’objectius aconseguits.

Temps finals:
                             

                       Plàstic                             31:14  (sense dorsal)
                       Bou                 14º              32:12
                       Ultraman          41º              34:40
                       D. Martinez    132º              38:00
                       J. Lillo           133º              38:00

Bon any 2012, pròxima Mitja Marató  de Sitges.

                                                                                 By Bou

2 comentarios:

 1. TARRAGONA FNDISTES5 de enero de 2012, 0:32

  En nom de Tarragona Fondistes volem donar-vos les gràcies per la vostra presència en la 8a Cursa de Sant Silvestre de Tarragona. Sense la participació de tots vosaltres aquesta festa de l'esport i de l'amistad no seria possible. Esperem comptar amb vosaltres en les properes edicions d'aquesta i altres curses organitzades pel nostre club.
  Salutacions cordials i molts qm's,

  Aprofito per donar-vos el nou correu del club

  tarragonafondistes@hotmail.com

  Tomàs Biosca Esteve
  TARRAGONA FONDISTES

  ResponderEliminar
 2. gràcies Tomàs, feu una gran cursa i cada vegada va a més. No dubtis que continuarem assistint, esperem que molts anys. Salutacions i feliç any 2012

  ResponderEliminar