miércoles, 3 de agosto de 2011

34ª 15 KM ESPLUGA DE FRANCOLÍ. 30/7/2011

Última cursa de la temporada. Marcel i jo teníem cita pendent a una clàssica de la zona, Cursa de l´Espluga de Francolí. Feia bastants anys que no feiem aquesta cursa, però aquest any tocava.
La idea era baixar de la hora, barrera que molts corredors busquen en aquesta cursa. Té un perfil de pujada continua fins el kilòmetre 8,700 , per girar i començar una baixada ràpida fins a meta.
Ens vam plantejar arribar al gir en uns 36 minuts o menys, per tal d´arribar amb forçes i aconseguir la marca.
Molta gent de nivell coneguda a la sortida, i altres amb cara afilada i aspecte de espartans. El dia era bastant bó, una mica de calor però més que acceptable per les dates i vent moderat.Sortida ràpida en baixada amb molta animació ja que són les festes del poble.
Al kilòmetre 1 comença la pujada. Jo m´enganxo a la Txell Calduch, que va ser la guanyadora i vaig pujant al seu costat. Marcel uns metres per darrera, molt a prop.
Abans d´entrar a Poblet veig que el ritme que porta Calduch és massa ràpid, i encara queda mooolta pujada. Millor que marxi......
Marcel vé per darrera, de menys a més. La sortida havia estat massa ràpida i les cames ho noten. Tonyo Gironès del CAT arriba a la meva alçada, i diu que m´enganxi a ell.
Fem la resta de pujada junts a ritme més fàcil. L´objectiu és arribar amb forçes al gir, per poder baixar ràpid.
Coronem la pujada, jo el 34º en 34:54 i Marcel el 52º en 35:16. Millor del que ens pensàvem.
Baixada fulgurant, les cames s´han recuperat bastant bé de la pujada. Jo vaig en un grup de quatre, però al km. 10 tinc forçes i marxo amb un altre corredor.
Km. 14 i ja arribem, es nota la falta d´entrenaments i de tirades llargues però és l´últim kilòmetre de la temporada. Apreto les dents, m´enganxa el mateix corredor que a l´arribada de la Nocturna de Sant Jaume. Ens reconeixem, fem un giveme5 i arribem a meta. Temps final i posició: 34º 56:43
Marcel arriba amb un temps de 57:26 en la posició 42º. Ha avançat 10 llocs fent una gran baixada.
La cursa la va guanyar Omar Oughzif amb un temps de 47:10.
                                                                                                                        By Peio

No hay comentarios:

Publicar un comentario