lunes, 20 de mayo de 2013

CURSA DE PRADES 6/04/2013


Potser no es gaire normal -2ºC el mes d’abril però es el que hem vaig trobar a Prades el passat  dissabte 6 d´Abril.
9.30h, hora d´escalfar, uns amb malles llargues, altres amb pantalons curts i guants… córrer per la muntanya amb aquestes condicions climatològiques no sempre es fàcil. A les 10.00h la sortida, ara toca perdre de vista l´ asfalt i endinsar-se en la natura.

Arribem a la primera pujada una mica forta, el grup es queda enrere, molts comencen a caminar, jo de moment la pujo corrent poc a poc. Arribo dalt el Pla de la Guarda, ens acompanya la neu, la boira no em deixa veure res, ni tan sols es veuen les marques del camí, sort  que no es el primer cop que corro per les muntanyes de Prades i mes o menys em conec el recorregut.

Al km 5 ja no veig ningú al meu voltant, la majoria s´ han quedat enrere, baixo cap el poble, camí de l´ Ermita de l´ Abellera. Abans de l´ ermita ve una bona pujada, gairebé en vertical, aquesta la pujo gratant, arribo dalt i hem trobo el primer control, un glop d´ aigua  un tros de taronja i tornem-hi, de cop una punxada al bessó dret, baixo el ritme  i hem recupero una mica . Ara surt el sol… no se que es pitjor, em sobra el tallavent i me´l lligo a la cintura, vaig camí del Tossal de la Baltasana.


Km 10, l´ espectacle del paisatge per on vaig passant es un regal. Km 14, un  home que segueix la cursa, m´ anima, diu que vaig 4art, miro enrera i no veig ningú, fa molta estona que vaig sol, apreto un punt mes per arribar al Tossal el mes aviat possible. Tornen les pujades, una darrera  l´altre fins el km 17, les forces ja hem comencen a fallar, però no es moment de parar, només queden 3 Km. Arribo al control del Tossal i hem tornen a dir que vaig quart, em prenc un glop d´aquarius i un altra  tros de taronja, ara venen dos pujades fortes fins dalt el Tossal, quan arribo a dalt esta tot nevat i ara ja es tot baixada fins al poble, ja no miro enrere,  vaig a  “full” fins al poble, em conec el camí i se que tot es baixada, continuo per camins estrets plens de pedres, això gairebé ja està, entro al poble per la part de baix, nomes queda una ultima  pujada i ja hi som, al final entro en 1:56:13.

" enfilant les ultimes rampes"

Una cursa molt ben organitzada i amb uns bons premis!! Un pastís i unes bosses de patates! Vaig quedar 4art de la classificació general i 1 er dels veterans . Li recomano a tothom que li agradi gaudir de natura.


 " quart classificat, com els grans!!"

4 comentarios:

  1. Moltes Felicitats David!!

    Tots fem Francoli!! els més ràpids i els que no ho son tant però tots som importants, moltes felicitas!

    Un petit detall, encara que la temperatura sigui de -2 ºC s'ha de córrer amb la samarrata de tirants del club jaja, per la propera volem veure la samarreta verda!!

    Un abraç i no paris!!

    ResponderEliminar
  2. Bona cursa i bona crònica company. Quan se m'acabi la marquitis, aquesta malaltia tan greu que patim uns quants en aquest club, tinc ganes de provar. Per alguna raó em diuen Ultraman, je,je.
    Salut.

    ResponderEliminar
  3. Bé David,
    Quin fred tenia que fer uffff,
    Estas fet un Toro. L'Any vienent la Half. jejeje

    Ens veiem aviat.
    Enhorabona company.
    Bou


    ResponderEliminar
  4. Felicidades por la carrera David!! Joer solo de leer tanto kilómetro por montaña me he cansado. Muy buena crònica. Peio

    ResponderEliminar